Visst är utsikten från "Badkrukan" fantastisk! Var där med några kollegor och njöt en god öl och solade oss i dagens sista strålar! Om en vecka eller två kommer det att vimla av brats som ska beundra varandra. Inget man direkt vill vara med om. Det var betydligt med avslappnat nu!
Tack, "Tjejer" för en trevlig kväll!
Hanna har gått dagens visning för danska Islaet!


Kolla på videon på www.bonmagazine.com. !
I morgon blir det Hope och Whyred-visningarna. Ingen ro och ingen vila!
Så var då "Sthlm fashion week by Berns" igång igen! Det innebär att jag hade väckarklockan på 4.45, för att köra Hanna till flyget. Hon har just gått en visning för den danska desigern "Islaet" och jag sitter och surfar runt bland modebloggar för att hitta bilder!
Och så kom Peter hem med varsitt WIENERBRÖD! Som vi inte ätit på år och dag. Nu ska vi ju inte heller gå någon modevisning, så det slank ner!
 Läckert va?

Om bara en halvtimme ska jag vara hos tandläkaren, så det är ju bra att ha "käkat ordentligt". Man vet ju aldrig när man får mat nästa gång...
Mer om modeveckan framöver!
Innan Fredrik åkte upp till Norrtälje, tog jag som sagt ett tag med pudelsaxen...
Men igår var Hanna verkligen flitig med saxen där det hör hemma, på pudeln! Vi badade henne i fredags och framför allt lät vi fönandet ta lite mer tid och kraft än vanligt. Rak päls=lättare att klippa jämt. Och så blev det! Elza har sällan varit snyggare! Det är inte sedan hon var på utställning i sin ungdom.

Kolla så snygg design jag fått på bloggen! Man får passa på när man har en designer i huset... och hans lillasyster är också väldigt händig bland koder och parenteser. Själv måste jag erkänna att jag inte begriper ett enda dugg. Även om det känns som ett nederlag så är det fakta och sanning. Bara att gilla läget, eller möjligen se till att lära sig eländet. Fast varför det. När barnen kan, så är det ju bara att beställa! Mycket praktiskt.

Och jag har just klippt Fredriks ljusa lockar, så det kan väl anses som betalning för jobbet med bloggdesignen?
Idag har jag varit hos sjukgymnasten med min skruttiga arm/axel igen. Hon har kämpat med massage, ultraljud och gett mig läxa med gummisnodd under några veckor och visst har det blivit bättre. Men idag gick vi ett steg till! Jag fick sammanlagt 6 nålar som hon snurrade på då och då. Gjorde lite, lite ont.
"Bra, då har jag hittat rätt punkt!" sa hon och såg så nöjd ut. Får hoppas hon har rätt!

                                           

Nu ska jag vila mig i form! Med en ny deckare i solen!!! Var nämligen hos Kajsa i bokhandeln igår och provianterade inför sommaren. När det inte blir Paris i sommar (utan troligen Italien) så ska jag läsa
              "Ett hisnande collage från dagens atmosfärrika Paris". Bombyx av Anne Rambach.
Idag har Peter blivit äldre än jag, igen. Det blir han varje år och det varar några månader innan jag kommer ikapp.
Fast vi firade ju egentligen i lördags. Bara litet kalas idag, med god fiskgratäng, gott vin och jordjubbspaj med glass!
49 är väl det mest udda man kan fylla, eller? Får se vad vi ska hitta på nästa år...
Sen är det Alvars tur imorgon. Men han fyller ju 5! På något märkligt sätt betydligt jämnare än 49.
Jaha, då vänder det mot mörkare tider i övermorgon...
Egentligen är det viktigare att fira midvintersolståndet, men midsommartiden har ju vissa fördelar. Det ÄR faktiskt ljust, även om molnen mörkat himlen lite väl mycket stundtals. Och potatisen är godare så här års. Och jordgubbarna!


Glad midsommar!!!
Var på Bilprovning igår och det gick väl sådär...en ynka lampa råkade lysa och det räckte för att inte få godkänt.
Sen var lampan släckt när jag startade bilen efter ett kort stopp på Brännborns. Typiskt!
Fast det var visst nåt fel, som numera är åtgärdat. Lambasonden! Vilket innebar en kostnad på 3800 kr, inte jättekul precis när semestern börjat...Nåja, det kunde väl säkert varit värre. Så kan man ju alltid se det om man tycker det känns bättre så och det gör det väl. Nu är bilen hel och nästan som ny!

Fast varför ska de alltid krångla med ljusknappen på verkstaden? Ikväll kom grannen in och berättade att ljuset var på. Konstigt, sa vi! Men på Volvoverkstan hade någon klåpare satt på parkeringsljuset! Till vilken nytta då? Hoppas bara att det finns lite kraft kvar i batteriet ifall någon ska ut och köra i morgon.

Men egentligen är det numera klokast att låta bilen stå. Sommarröran har börjat i Båstad! Fullt av bilar överallt och antingen kör de inte när det är ledigt eller så kastar de sig fram när det inte alls är lämpligt. Vet inte vilket som är värst. Bara att det är lugnare på vintern...
Nu har Hanna äntligen köpt en kamera! Det blev Mettes begagnade Canon 400D, vilket nog var ett gott kap som premiärkamera. Verkar spännande med extra objektiv med coolt skärpedjup. Får de om jag får chans att testa någon gång framöver...
Så var det bara några timmars jobb (=städning!) i skolan kvar.

Ska krypa till kojs nu och vila min slitna axel, som sjukgymnasten gått hårt åt idag! Men det känna faktiskt betydligt bättre än på länge, så hon visste nog vad hon gjorde när hon slet och drog i armen!

Gonatt!
Nu har hösnuvan lyckligtvis lugnat ner sig. Det räckte nästan med att köpa nässpray på apoteket, sen försvann besvären nästan helt...fast det kan återkomma. Jag vet hur det brukar vara.

Idag har jag jobbat sista "riktiga" arbetsdagen för detta läsår. Lämnat över till högstadiet sen blir det omstart med nya klassen till hösten. Bara lite klassrumsstädning och undanplockning kvar, men det kan vänta till torsdag eller kanske till någon regnig dag nästa vecka?

Nu är det först fokus på Bilprovningen! Volvon ska besiktigas i morgon och då följer Hanna och Fredrik med på en liten tur till Ängelholm med omnejd. Det blir nya blommor på kyrkogården, byta grillgallret till nya grillen och kamerakoll.
Sen har vi ju två födelsedagar som närmar sig. Peter på måndag och lillkusinen på tisdag! Alltså har vi lite inköp att klara av också. Ja, Hanna tror väl att hon ska köpa en kamera och inte bara kolla...vi får väl se.
Jaha, så var det alltså dags igen. Trodde i min enfald att sommarallergin kanske kommit av sig fullständigt i allt regn och rusk, men ack vad jag hade fel! Idag slog gräsallergin till med full kraft. Och ingen som hade varit förutseende och skaffat hem nässpray och ögondroppar...
Här sitter jag nu och snorar, med kliande ögon och våldsamma nysattacker. Det finns bara ett sätt att få det att lätta och det är ryggläge! Konstigt, med tanke på att vanlig snuva bara blir värre då. Men nu vet jag vad som krävs!
Det blir en stund i solstolen i väntan på Fredriks och Ingrids hallonmuffins, som snart ska in i ugnen!
Så har vi då gjort vår medborgerliga plikt och röstat i Europaparlamentsvalet! Det ska firas! (Heja Marit!)
Egentligen har jag någon sorts ibyggd spärr, att man inte ska tjuväta sommarens primörer för tidigt, men nu gick det inte att hålla emot längre. Det blir jordgubbar till söndagsdessert!
Var det förresten någon som visste att jordgubbar egentligen är korsningar av olika sorters smultron? Jag trodde nästan att det var tvärtom, att jordgubben var ursprunget. Läste detta på asken med jordgubbar. Där kunde man också få veta att jordgubbar är lättodlade och finns överallt utom i tropiska områden! Ha, tji fick ni! Ni har ju så mycket läckra frukter i tropikerna, så det är inte mer än rättvist!



Får hoppas de smakar lika gott som de ser ut att göra! Svenska är de i alla fall...

...fast vi har varit utomlands i dag också! I Danmark! Faktiskt andra gången denna veckan för mig, men det passade sig inte att bunkra öl och vin när man är ute på klassresa...men idag gjorde vi det! Och säga vad man vill om den svenska kronans fall, men visst var det lönt! Det blev ett antal hundralappar i vinst (?) även om man räknar bort färjebiljetten och pölsen på båten!

På vägen hem drog vi förbi Bauhaus i Hyllinge och köpte nya grillen! En snygg dansk sak, med fordral!!!
Återkommer med bild när den är monterad.

Nu ska jag rensa jordgubbarna och sedan ska vi njuta!!!
Idag var det nog viktigare med Pärans dag än Nationaldag i Båstad! Det var massor av nyplockad potatis med tillbehör som serverades på torget!



Här är det "Solist" med  riktigt smör som jag ska sätta tänderna i. Jättegott!!
Och massor av folk var det där. Riktig trängsel vid de olika stånden med inte bara potatis utan även diverse potatischips, korvar, bröd, kryddor och t.o.m. Parmesanostar!

På vägen hem köpte jag en Klematis, som har fått ett nytt hem bakom mina nya lavendelplantor vid nya altanen:



Vi får hoppas att den kommer att trivas.

...men borde det inte vara sommar då? Vi har gjort ett undantag ikväll! Badat bastu! Vilket annars bara brukar förekomma under höst- och vinterhalvåret. Men kombinationen av ruggigt väder och två stela axlar (min högra och makens vänsta) gjorde att det var läge att frångå de vanliga principerna. Och visst var det varmt och gott! Men nu får det räcka tills det är höst på riktigt! (Även om bastuölen var fantastiskt god)
Peter ska till Halmstad och segla imorgon och en annan får väl slita med tvätt och städning...
Fats jag har ett problem - en blåsa UNDER foten! Fick den i onsdags när jag var med klassen på Experimentariet i Köpenhamn. Och den är väldigt störande! Svider, känns allmänt obehaglig och gör att jag spänner vadmuskelrna helt fel och kommer att få världens värsta träningsvärk snart. Köpte skoskavsplåster på apoteket idag, och det har gjort lite nytta, men blåsan är stor och öm! Kanske måste ligga mest i soffan imorgon...

Förresten! Glöm inte att rösta på söndag!!! Jag tror att Marit får min röst! Hon är så himla cool! Läste att hon bor på camping i Bryssel, vilket gör att vi ju nästan är kompisar. Vi campare emellan, menar jag.

Igår var vi i Köpenhamn (Hellerup) på Experimentariet med min klass! En supertrevlig utflykt, men massor av spännande experiment och äventyr! Eleverna tyckte att "Sinnenas tunnel" var häftigast, men jag måste erkänna att jag inte vågade gå in dit...
I ett totalt mörkt rum där man inte visste hur man skulle komma vidare och där allt filmades så folk utanför kunde se.
Nej tack! Så kul ska de inte ha, tänkte jag.
Men det fanns mycket annat spännande att utforska. Som att studera sin hud i mikroskop, testa reaktionsförmågan, ligga på spikmatta (fast det gjorde jag i ärlighetens namn inte heller) eller se sig själv med en värmekamera...

                       

...göra superstora såpbubblor, cykla igång lampor och TV-apparater, mäta blodtycket, skrika sitt högsta, simulering av jordbävning, studera strängarnas svängnngar på en gitarr, lösa spiongåtor, köra lyftkran eller lastfartyg...
Listan kan bli nästan hur lång som helst. Fast vi var där i närmare 5 timmar, alltblev det mesta utforskat. Så lång tid behövs för att ingen ska protestera när det är dags att går till tåget och åka hem igen!
Det var väldigt länge sedan jag var där, men det var verkligen var ett trevligt återseende. Stället hålls i fint skick trots många besökare varje dag! Men nu får det vänta några år tills nästa gång.
Hanna kom hem från Paris idag och jag skulle hämta vid stationen när tåget från Köpenhamn kom. Det skulle ha varit 12.37...men tåget hade visst fått stora tekniska problem och fastnade i Ängelholm. I nästan en hel timme! Tur för mig att det var varmt och soligt, annars hade det inte varit så kul att vänta.
Problemet är ju att först ropar de ut en beräknad försening på 10 minuter. Men sedan växte förseningen till 18, 25, 40 och 50 minuter för att till sist stanna på 55 minuter! Alltså inget annat än att vänta och se. Nåja, det var väl inte så farligt och det var som sagt väldigt varmt och skönt. Dels i solen men även inne i glashyttan som flyttat in i stationshuset. Där är ju visserligen alltid hett, men med vidöppna fönster och dörrar blev det ju inte precis svalare. Men Richard Rackhams glas var vackert att beskåda!
Precis som utsikten uppe från stationen! Enastående!

Skönt att ha tösen hemma igen. Hon fick en skymt av Eiffeltornet från flygplanet och även vid plåtningen igår, då de varit uppe på taket till studion.
Även om inte Hanna är hemma, så fastnar vi ändå framför hennes favoritprogram: "Mannen som talar med hundar". Visst är det fantastiskt vad han kan åstadkomma, med till synes omöjliga hundar och hundägare...fast det är ju TV. Man undrar ju hur mycket som stämmer egentligen? Lite fejk bör förekomma, men visst är karlen otrolig!
Han var säkert hund i ett tidigare liv, eftersom han läser dem så väl och även gör sig förstådd. Men Elza begriper ju mig ibland också. När det handlar om att gå på promenad, gå och lägga sig på kvällen eller om det är dags för maten.  (Jo, hon är faktiskt hungrig nuförtiden, och tömmer skålen nästan vid varje mål!)
Fast det är mycket sämre med förståelsen när hon får syn på en annan hund eller ska komma på inkallning...Då känner jag mig väldigt missförstådd eller kanske snarare helt betydelselös. Det är väl förmodligen där problemet finns, att man måste göra sig lite mer intressant. Det säger ju även den svenske hundcoachen, Fredrik, också. Får jobba på det...