Har hittat bilder från Kungliga Operan i onsdags...



 

 

Det blev en ny dammsugare idag...


Undrar just hur länge det är roligt att dammsuga...är förmodligen övergående...
Oj, vad tiden går fort! Nu har man redan jobbat en vecka till! Snart är det jul!?
Nåja, det är inte tal om julstädning ännu, men det behövs en putsning lite här och där...
Funderar på att investera i en ny dammsugare. Den gamla är nästan jämnårig med sonen (och han är 22!) Det blir väl lite roligare ett tag med ny dammsugare, men det är nog övergående.
Men det är mycket att tänka på; motoreffekt, Hepafilter, dustmagnetmunstycken, sugeffekt, vikt, sladdlängd, ljudstyrka, design, påse eller inte påse...listan kan bli hur lång som helst.
Vi får se vad det kan bli...
I morgon är det dags igen. Hanna ska till Stockholm och gå en häftig visning på OPERAN! Det är NK som gör en satsning tillsammans med balett och opera, just på Operan! Coolt!
Men på lördag får allmänheten se en del av tjusigheterna:
                            Modevisning_Annons_234x320_Sthlm

Kan vara kul för dem som är där...
Nu gäller det att packa klart resväskan! Går inte direkt med raketfart (om uttrycket tillåts en dag som denna, när Fuglesang inte kom upp i rymden)
Idag fyller hanna 17 år och Fredrik och Ingrid har bakat världens finaste tårta till henne!



Kan tala om att den var inte bara fantastiskt fin, den smakade dessutom otroligt gott!
Det blir mer kalas på lördag...

(Det blev Calvin Klein-klockan!)
Hanna ska välja klocka till morgondagens födelsedag! Vilken ska det bli?


eller:

 ?

Inte alltid så enkelt när man får välja själv...
Idag var det då alltså dags igen! Skolstarten! Och vissst är det något alldeles speciellt, kanske framförallt när det handlar om att börja första klass, vilket jag gjorde, för jag vet inte vilken gång i ordningen...
Minst lika spännande för fröken som för elever och föräldrar! Det är så härligt och så fullt av förväntningar! Vi får hoppas att de flesta förväntningarna får leva vidare och att verkligheten inte sätter käppar i hjulet utan att saker blir som man tänkt eller helst ännu bättre! Nu drar vi på med bokstavsarbete och matte i långa banor! (Och en hel del sång och lek också så klart! Härligt!
Finns det något mer deprimerande än en regnig lördag, när man inte har något att hitta på?
Får nog bli bastu ikväll och kanske hyra film? Kunde i och för sig gå på bio (Sommaren med Göran går i Båstad) men vi orkar nog inte det. Man blir ju bara mer och mer slö av att slöa...gäsp!
Ikväll har vi ätit en riktig höjdarmiddag!
Ungefärligt recept:
Bryn hackad lök med champinjoner och baconbitar. (ganska länge)
Krydda med salt, peppar och buljong, fransk senap, rött vin och lite grädde och ganska mycket persilja.
Detta blir en fyllning att bädda in i blandfärs med ströbröd, vatten, salt, peppar och ett ägg.
Forma till järpar (långsmala köttbullar) och servera med kokt potatis och en brun sås av stekskyn.
Kokta morotsstavar var gott till!
Mums!
Idag släpps nya IKEA-katalogen!
Borde haft fixat en ny skylt på brevlådan. Det står bara "Reklam - nej tack!". Men jag har sett de som har tillägget:
-men bara IKEA-katalogen! Skulle ha tänkt på det...

Jaha, nu blev det ändå Facebook också! Trodde jag skulle komma undan, men man känner ju trycket. Alla är ju med och då kan ju inte jag vara sämre. Men lilla bloggen, jag lovar att hinna med dig också!
Jo, de dyra var godast! "Kräftkungens" kostade lite mer och hade visst även vunnit i TV4:s test. ICA:s jumbokräftor var också helt ok, men om man ska välja, så får det bli "Kräftkungens", även om de var llite mindre. Fast å andra sidan så fick man en hel massa "extra" stjärtar, så det var mycket mat för pengarna!
Nej, det var inte alldeles enkelt att sjösätta den lilla båten. Mastkranen var försedd med två stora hänglås och det tog en stund innan hamnkaptenen hittat båda nycklarna. Men skam den som ger sig. Nu har jag hand om både lås och nycklar och Peter är ute och kämpar mellan sin lilla gula boj och gröna pricken! Tänk så praktiskt! Han vinner varje gång!

Nästan alltid när Peter ska ut och segla kommer Monica och Kjell förbi nere vid hamnen! De traskar säkert där betydligt oftare, men det är nästan märkligt så många gånger det sammanfallit genom åren! Kul !

Och ikväll blir det kräftor! Har varit och köpt två olika sorter. Tänkte göra ett slags blindtest och se ifall någon märker skillnad på dyra och billiga. Ifall experttesterna stämmer...
Så underfbart att man kan få avsluta sommarledigheten med riktigt varmt och soligt sommarväder! Känns inte alls så illa att börja jobba nästa vecka, när prognosen visar på moln, skurar och temperaturer under 20 grader. Men nu får vi passa på att njuta. var och en på sitt vis. Peter ska ut på havet med lilla båten och jag ska göra så lite som möjligt här hemma...men först ska jag assistera vid sjösättningen. Skepp ohoj!

Vilket konstigt namn! Det är inte en skomakare på femte avenyn, som man skulle kunna tro...
Men Hanna har gått deras visning idag i Köpenhamn!
Frisyrerna var något alldeles extra...





Se hela visningen på: http://www.copenhagenfashionweek.tv/



Just nu sitter hon på en försenad buss från Malmö till Lahom och därifrån blir det tåg till Båstad där jag ska hämta. Det är många timmars resa och förberedelser, för att bara gå ett par varv på catwalken, kanske en halv minut?
Nu har vi äntligen gjort det! Varit nere vid stranden och druckit en kvällsöl vid solnedgången! Det var så fantastiskt somrigt, med folk som badade och sprang runt på stranden!
Än finns det hopp, hösten är alltså inte här trots att arbetsvardagen närmar sig med stormsteg! Nu är det dags att komma i säng för det är ganska tidig väckning imorgon också. Hanna ska tillbaka till Köpenhamn och tåget går 07.28!
Så har man minglat runt bland den danska modeeliten...
Men först en sväng på byn:

...och en kall lunchöl tillsammans med några andra som var där! Fullständigt galet så mycket folk som kommit ut på gatorna i Köpenhamn i solskenet idag!
Under tiden som jag satt och solade mig i Nyhavn, blev Hanna sminkad och frissad inför Minimarket-visningen
och det fixades in i det sista.
Här ett par backstagebilder när visningen egentligen redan skulle ha börjat och de andra modellerna börjat byta om. Då skulle Hanna plötsligt byta frisyr!


Lägg märke till att han håller TVÅ fönar i handen samtidigt när första uppsättningen (som jag tyvärr inte fick plåtat) ska fönas ur och plattas ut!
Sedan tar näste frisör över:

...för att fnurra upp en tjusig knut i nacken, samma som alla de andra tjejerna hade!
Visningen finns att beskåda på: http://www.copenhagenfashionweek.tv/
Efter två dagar i Hunnebostrand är det ganska skönt att vara hemma igen. En liten stund. För i morgon åker jag med Hanna till Copenhagen fashion week, där hon ska gå Minimarkets visning! Kan väl alltid vara trevligt med en tur till den danska huvudstaden och kanske man får chans att se visningen??? Hur som helst så är det tidig väckning. Tåget (eller bussen!) går 06.28!!! Vi får snart komma i säng! Förresten så fick vi aldrig sett Odd Mölly-visningen live, eftersom Internetet var superslött på Smögens Camping. Men nu har vi sett den. Ligger kvar på www.elle.se och oddmolly.com !
Några stillbilder:




Tjusigt, va?
Jo, nu har vi återvänt och det blev Smögen igen! När Hanna kommit iväg till Stockholm och seglarna levererats i Bua, fortsatte vi norrut och hamnande här! En halvtråkig camping, men på promenadavstånd till Smögenbryggan, så vi har provianterat både krabbor och färska räkor för kvällen! Varken Elza eller Peter uppskattade trängseln på "Bryggan", så vi fick ta en "bakgata" på vägen tillbaka...