...slutar visst aldrig krångla med mig. För ett år sedan gjorde jag en skelningsoperation i Lund och fick därefter en hyfsad samsyn mellan ögonen. Men nu var det, som jag skrev om i förra inlägget, alltså dags igen. Den här gången var det en fullt naturlig glaskroppsavlossning (som i stort sett alla drabbas av, "flugor" som flyger runt i synfältet) som spårade ur. Den drog med sig en bit av näthinnan vilket inte är lika bra. Rent av riktigt allvarligt! Då är det skönt att sjukvården ibland kan vara snabb och redan dagen efter ( i onsdags) låg jag på operationsbordet i Malmö.
Operationen gick bra och var konstigt nog en riktigt avslappnande stund, helt utan lugnande medicin. (Tog bara två Alvedon).

Massor av ögondroppar under några veckor håller mig sysselsatt, men sedan i onsdags har jag inte fått hålla nacken rak. Ögat är nämligen fyllt med en gas, som ska trycka tillbaka näthinnan efter att den "svetsats" ihop med laser. Ont i nacken är bara förnamnet och sällan har jag väl längtat så efter att en helg ska gå så snabbt som möjligt. Om några timmar har de fem dygnen gått och förhoppningsvis är det fritt fram att hålla näsan i vädret igen. Ska visserligen först på återbesök på ögonkliniken i Ängelholm, men hoppas det inte tillstött några komplikationer.

Igår var det ett fantastiskt härligt höstväder på förmiddagen och vi gick en härlig runda.

Min utsikt var tyvärr lite begränsad...

...medan övriga kunde njuta av detta:


...har nog kommit för att stanna. Kallt i vinden, båten på land och trädgårdsmöblerna på vinterförvaring är tydliga tecken. Men det är ändå förvånansvärt grönt fortfarande, vilket gör det lättare.





Just nu är jag mest bara trött i nacken och hoppas att helgen ska gå snabbt som attan, så att det snart är måndag.
Låter kanske knepigt, men i min nuvarande situation väldigt naturligt. I tisdags drabbades jag nämligen plötsligt av näthinneavlossning på ena ögat. Det blev snabb tid hos läkare och operation i Malmö dagen därpå. Problemet är bara att ögat nu är fyllt med gas, som ska trycka tillbaka näthinnan igen och då måste jag gå/sitta med näsan mot golvet fram tills på måndag! 
Det ser nog kul ut när vi kollar på TV på kvällarna. Jag lyssnar på den vanliga TV:n, men kollar på motsvarande play-kanal på iPaden, som ligger på golvet mellan mina fötter!
Nåja, viktigast är ju ändå att synen inte tar skada, så får jag väl ta tag i nackvärken så småningom.