...eftersom hans favoritbåt på den flytande båtmässan i Ellös inte har ståhöjd för fullvuxna! Men det blir nog inget med det...

Har ju varit två gånger i Italien och Paris i år, så självklart måste det bli en andra tur till Bohuslän också!
Vad kan då passa bättre än att besöka "Öppna varv" ?

I fredags drog vi norrut direkt efter jobbet och efter alla köer genom Göteborg (varför är det alltid så?) kom vi till sist fram till Caravan Clubs camping vid Hälleviksstrand. Som nya medlemmar får man ett presentkort på en gratishelg, vilket vi inte utnyttjat tidigare. Passade ju utmärkt.



Campingen låg jättefint vid en liten vik innanför Käringön och Måseskär. Gamla bekanta från båttiden...

På lördagen bar det av mot Ellös så fort vi ätit frukost och det var fler än vi som skulle dit. Fullt på flera stora parkeringar trots att mässan knappt hunnit öppna. Men vi hade tur och kunde klämma in oss på en liten parkering vid ett bostadsområde nära hamnen. Där skulle jag kunna bo när jag blir gammal! Utsikt mot Gullholmen och allt!

Mycket folk och båtar hade samlats i Hallberg Rassy-hamnen!



Fick aldrig någon bild på Peters absoluta favoritbåt (Tarac, den utan ståhöjd) men väl på nästa i rankningen: Dehler 32!



Mycket folk ombord och på bryggan, men visst är den fin. Och ståhöjd, åtminstone delvis.
Här finns kanske också ett litet problem för fruar med långa ben. Akterkojen är lång, på ena halvan. den andra sidan är snäppet kortare än jag...men man kan kanske ligga på sned?

Annars hittade jag en annan båt, med garanterat högt i tak både här och där:

När vi tiitat färdigt gick vi en promenad och njöt av det vackra vädret och lite av den bohusländska skärgården!



Gullholmen syns i fjärran. en av våra favorithamnar, men tyvärr har alla andra insett detta också och där är alltid fullt!!!

...då har man allstå inte längre något att säga till om. (När det gäller barnen alltså.) Bara myndiga barn numera!!
Hanna fyllde 18 i lördags och vi hade en fest med blandade åldrar från 6 till 85 år!!



Skål!
Så var det alltså slut på sommarlovet på allvar. Visserligen har jag jobbat en vecka, men utan elever. Det blir mycket roligare när de kommer imorgon, även om det givetvis var nödvändigt att förbereda en hel del innan det drar igång.
Scheman, planeringar...mycket som snurrar i huvudet så här i starten.
Sedan kommer allt att kännas hur normalt och vanligt som helst efter bara några dagar. Då känns sommarveckorna plötsligt långt borta...
(Men vecka 44 är det lov igen!!!)
Det är väl därför man är lärare???