...och man kan summera 2010. Är det ett år man kommer att minnas framöver?
Ja, absolut! För min del kommer jag nog mest att komma ihåg det som "Reseåret" eftersom jag sällan varit ute och rest så mycket som detta år.
Det var andra som reste mycket också och i våras minns man väl särskilt när askmolnet ställde till det och sonen fastnade några dagar extra i Milano.
Men vad gällde mina egna resor startade vi med vår "Silverbröllopsresa" till Rom i maj. Går ju inte av för hackor, även om vädret inte var på topp.
Då var det betydligt bättre i Paris, när jag var där med Hanna veckan före midsommar! Klarblå himmel över Sacre Coeur var magiskt!
När sedan Peter, Elza och jag åkte med husbilen, via Paris, till Italien fick vi uppleva mycket vackert, gott och trevligt.
Sommaren var fantastisk även här hemma och jag nästan skäms för att avslöja att jag bara badade en gång här hemma (men åtskillliga i Adriatiska havet däremot!).

Nu är sommaren långt borta och jag har gjort årets sista investering. I halkbroddar!



Efter gårdagens plusgrader och duggregn, var vägar och trottoarer såphala i morse och det hade inte gått bra att gå med så rska kliv på hundpromenaden utan dem. Stapplade till apoteket och sedan: Full fart!

Med tanke på att vintern sedan länge tagit ett järngrepp om oss kan man väl vänta sig en ny supersommar!
Vi får väl se om det blir en ny Italienrunda eller om vi ska svettas hemma nästa år, som omväxling?

"Gute rutsch" in i det nya året
och ett riktigt
GOTT NYTT ÅR
önskar jag alla som vill läsa!

Det har redan hunnit bli juldagskväll, men bättre sent än aldrig ber jag att få önska ev. läsare en riktigt GOD JUL!
Men det  är svårt att fatta att det är jul. Inte bara för att tiden alltid går så fort. Nu är det ju dessutom så himla mycket vinter att man inte tror att det är sant.
När man pulsar fram på julafton kan man ju undra om det är på riktigt?



På förmiddagen var Hanna hos Martelli och red en runda. Men snön var så djup att hon nästan nådde snön när hon satt på hästen!



Godis, glögg och Kalle Anka, precis som vanligt. Sedan var det dags för frosseri...



Sedan var det ju den vanliga väntan medan maten och disken plockas undan...
men det var inte lika ansträngade som "förr".



...och en liten telefon kan ju alltid fungera som tidsfördriv i väntan på tomten.
Så här mitt i julhandeln och när stressen börjar smyga sig på...är det inte lätt att ta med sig maken på shoppingrunda.
Men jag har kommit på tricket! Man ska var tidigt ute! En söndagsförmiddag på Väla centrum, strax efter klockan 10 är lugna gatan och ingen fara för panik och trängsel. Alltså lyckades vi införskaffa både byxor och tröja till honom, julklappspapper, värmeljus, servietter och vedhyllor (!) till oss alla.
Påminn mig om jag glömmer det, att man ska vara på plats innan alla andra är där. Tom parkering och tomma  butiker är rena paradiset!


Nu är huset välfyllt på ved om det kommer en riktig snöstorm och man inte vill gå ut för att hämta mer pinnar!
...kräver en hel del bränsle. Förra helgen lastade vi av två släp fulla med ved. Igår var det ett, dvs. tre kubikmeter, med torr och fin björkved. Så nu ska vi vara ganska väl rustade inför den stundande vargavintern, som redan verkar har tagit ett visst grepp om oss!...
När Hanna skulle till Halmstad för att handla hästprylar passade jag på att besöka Biltema (till Peters stora besvikelse: "Ska du till Biltema och jag får inte föja med?".)
Nåja, jag lyckades i alla fall släpa hem ett ganska praktiskt vedställ, så nu har vi ett antal vedkorgar på väldigt nära håll. skönt om det skulle bli en riktig snöstorm!