...på lite vårpiffning. Det är sagt att värmen ska komma, så nu får vi väl komma igång. Steg 1 var att spola av plattorna och jag borde kanske tänkt på att ta stövlar på innan...



Men nu är plattor och fogar ganska rena och det ska bara fyllas på med lite fogsand. Sen blir det träddgårdsmöblerna som får komma ut. Förhoppningsvis imorgon.

Ja, sen kan ju värmen dyka upp precis när som helst. Grillen är redan på plats och invigd för säsongen sedan några veckor tillbaka.
Det kanske t.o.m. var säsongens sista bastu igårkväll? Gränsen går nämligen vid den första fredagen på våren då man kan sitta ute i solen och ta en öl eller ett glas rosé! Kanske nästa fredag...?
Det behövs inte mer vårregn!!! Vi vill ha sol och värme. Fast idag fick jag ändå en ganska skön känsla, när jag såg det första björken en bit bort på gatan, som slagit ut! Det är ju ett tecken på att saker och ting står rätt till. Men moln och regn? Nej, tack!

Förra helgen var det ändå ganska ok. Vi tog en helt oplanerad, spontan minisemester till Bohuslän! Först till "räddaren i nöden", Bua. Dit har vi tagit oss vid några tillfällen, då havet och vindarna varit tuffa mot oss på Kattegatt. Nu var det verkligen inget farligt väder och vi kom dessutom landvägen. Där stod säkert minst 15 andra husbilar längs kajen och njöt av den vackra vårkvällen...



Solen sänkte sig över havet...



Utsikten från matbordet i husbilen var ganska behaglig även efter att solen gått ner...




På söndagen fortsatte vi upp till Hunnebostrand, där man inte riktigt kände igen sig...


...har väl aldrig sett en så tom gästbrygga när vi varit där tidigare. Då har det visserligen varit i juli...



Det blev en fin påsklovsresa till huvudstaden förra veckan!

Vi kom iväg på söndagseftermiddagen och orkade inte hela vägen, utan stannade vid Jönköping på vägen upp. Där kom det riktigt vinterväder...



Eftersom vi reser med hund och sonen med sambo har en väldigt liten lägenhet, var det husbilen som fick bli vår bostad.
Det finns en välordnad husbilscamping nästan mitt i stan, vid Tantolunden. Nära till tunnelbanan och storstan inpå knutarna. (Säger man knutarna när man bor i husbil, förresten?) 



Det blev en promenad in till Gamla stan i lite molnigt vårvinterväder till att börja med.

Väl hemma hos Fredrik och Ingrid åt vi en god middag, som avslutades med en läcker dessert:



Bättre väder i fortsättningen och vi tog en tur i city, med samling på plattan.




Solen sken, även om det var lite kallt i vinden. Här väntar vi på bussen som ska ta oss från Brommaplan ut till Lovö Magasin på Drottningsholm.



Väl framme träffade jag min "gamla" granne och klasskamrat, Ewa, som jag inte träffat på ca 35 år!!!