Nästa års vår och sommarkollektion från Rules by Mary plåtades i somras och nu har vi hittat några av bilderna...

     
                   

Många hopp och skutt blev det...


Efter gårdagens regn och rusk var det riktigt härligt att få vakna till en klar morgon! Även om det var segt och sömnigt, så blir man på lite bättre humör när vädret visar sin bästa sida! Gårdagen var i och för sig lyckad, med en givande studiedag och fantastisk mat på Italienska-kursen, men regnet, fy, usch!
Detta är bättre!

...kunde en stolt mamma läsa:
 

Kulturpristagare utsedda

Kalle Eriksson och Fredrik Höjman får Båstads kommuns kulturpris respektive kulturstipendium för 2009...


...Båstads kommuns kulturstipendium 2009 tilldelas Fredrik Höjman. Han studerar industridesign vid Lunds tekniska högskola och får nu 8 000 kronor som ska användas till att utveckla idéer och projekt.
Nu märker man att hösten är på väg och då är det bara en tidsfråga om när det lockar med en värmande brasa. Alltså var det idag dags att åka upp till svågers skog för att hämta ved! Praktiskt med veden, den värmer ju flera gånger!

 (farfar, 84 lastar en kärra!)

Sen är det också väldigt praktiskt att vi och grannarna hjälps åt. Jag menar, de är ju bara 81 och 84 år, så det är bra att de kan bära och kånka också!
Äntligen har kursen börjat! Och det var minst lika trevligt som jag hade väntat mig. Faktiskt om möjligt ännu trevligare, eftersom jag inte ville ha för stora förväntningar innan.

Varannan måndag ska vi prata, lära glosor, uttal och lite grammatik och varannan gång är det italiensk matlagning! Ska verkligen bli kul! Det blir diverse rätter, bla. önskade vi att få göra hemlagad ravioli! På måndag blir det "Spaghetti al tonno e capperi" och "Melanzane alla parmigiana". Låter väl läckert?

Vi har mycket att lära av Marina, bl.a. att äta pasta som förrätt! Känns ju inte alldeles självklart för oss, men det är bara så det går till.

Ett roligt ord vi lärde oss var @ som heter: chiocciola ! Visst låter det mycket tjusigare än snabel-a! Italienska är mycket vackare än de flesta andra språk, så det så!
Det är ju alldeles otroligt, att det kan vara så härligt väder en hel helg i september! Bara att njuta!
igår gick vi vår vanliga promenad, men det var om möjligt vackrare än vanligt...



... när vi vandrade utmed havet...



...och bara njöt...



Härligt!
Igår kom nya Cosmopolitan med ett antal fina bilder, plåtade på en så exotisk plats som i Åhus! Det var en lång dag, vi som var chaufför och sällskap fick roa oss så gott det gick med strandläsning (alger i havet!), pizzor och glass. Det är inte enkelt att underhålla sig i Åhus i 11 timmar! Men bilderna blev som sagt fina!



  

     
Hemma igen efter en mycket trevlig kväll i bokhandeln. Att få sitta i en så inspirerande miljö och diskutera lästa böcker (och lite annat...) är en riktig njutning!


Det var bara en (Utrop) av två böcker som jag hade läst, men det är nästan lika spännande att lyssna på alla synpunkter om den andra boken (Maken) också. (Kanske speciellt därför att de inte var helt överens...)

Om jag rekommenderar "Utrop?" TJa, den var ganska tjatig och väldigt deprimerande. Om en oerhört ensam kvinna i Paris och hennes märkliga tankar. Men det fanns ändå en behållning och ett slut som läsaren själv kan tolka. Och eftersom jag gillar lyckliga slut, så såg jag givetvis möjligheterna i allt elände...
Jo, även jag har faktiskt varit ute med en segelbåt i helgen! Visserligen med motorgång, men en ståndsmässig farkost var det! Fick hänga med ut i Frank och Biggans fina Luffe 42 och kolla in rankingseglingarna på lite närmare håll! Strålande grannt väder, med massor av sol och lagom friska vindar! Härligt!

Kolla in SWE 412! (P. Höjman)




Trängsel vid rundningen!



Sen måste jag bara visa vår utsikt från husbilen i helgen! Vad mer kan en seglare begära? (Jo, han vill ju så klart ha en stor båt i hamnen igen... men detta är nära):


Sponsorkassen med Kvibilleostar och Halmstadslax gillar jag! Borde vara mer sådant!

Resultat? Jo, maken slutade som 12:a, vilket man får anse ganska ok, med tanke på konkurrensen.
En 3:e plats i andra seglingen var riktigt bra! Som coach behöver jag alls inte skämmas!

Sen var det också ganska kul att komma till Halmstad och träffa alla "gamla gubbar och gummor" som man i vissa fall inte sett på 20 år! De flesta var dig faktiskt förvånansvärt lika! Tiden går, men ungdomen består! (?)

Precis hemkommen från Göteborg, där Peter seglat Höstregatta i Långedrag. Det var soligt och fint, med friska vindar och havet var precis fullt av gubbar i sina 2.4:or och en massa jollebarn och ungdomar i diverse små båtar (optimist, Laser, 49er m.m.)


Över 100 seglare var ute på havet trots att det blåste ganska friskt!

Igår åt vi som vanligt mycket gott, men...

...detblev för mycket räkor på förrätten, så vi orkade nästan inget mer...



...trots att vi t.o.m. använde vår italienska "nödgrädde" från Toscana!

Nåja, husfriden är rädddad! Peter blev 3:a i ett ganska tufft startfält. (Göteborgsseglare är ganska bra!)