Jo, i morgon tar vi snigelhuset och drar norrut! Det blir några dagar i Bohuslän som avslutning på semestern. Vädret är väl inte det allra mest önskvärda, men de värsta stormarna ska ha dragit förbi i alla fall!

Hanna flyger till huvudstaden på morgonen och sedan ger vi oss iväg.
Hennes visning sänds direkt från Grand Hotel på http://oddmolly.com/ kl 22.00! Odd Mollys sommarkollektion 2010 ska presenteras! (Vi får hoppas att vi hittar en camping eller ställplats med Internet.)
                                 

Peters segling från Smögen till Bua tidigare i veckan har gett mersmak och har man ingen båt, får man ta landsvägen istället! Det finns ju t.o.m. en del gästhamnar som har husbilsparkering, så den rätta känslan är inte så långt borta!
Seglarna, som skulle transportera hem Mats båt från Bohuslän, fick göra en paus. I Bua! Där har vi sökt skydd några gånger på väg till Bohuslän. Förmodligen en av de tråkigaste hamnar man kan tänka sig med Ringhals på ena sida och Väröbruk (som luktar...) på den andra. Men om det börjar blåsa, kan den hamnen vara en räddare i nöden!

Jag fick köra upp och hämta dem i dag, för det har blåst rejält (se brorsans kommentar på förra inlägget!) idag och ska inte bli mindre imorgon.

Börjar bli trött på E 6:an norröver...och ändå pratar vi om att ta en husbilssväng åt det hållet...

Först ska Hanna gå Odd Mollyvisning i Stockholm på lördag och nästa vecka är det modevecka i Köpenhamn. Får väl se hur hon ska vara med där, så får vi planera avslutande semesterveckan efter det.
Hemma igen, men jag har varit i Smögen idag! (eller heter det PÅ?) Tjatig körning hem,
men där var precis lika underbart vackert som jag kom ihåg!


Båttrafiken var tät åt båda hållen. När jag fick vinkat av Peter, Mats och Georg vid Comfortinan, begav jag mig in i gröten!
För även på "Bryggan" var det tät trafik! Fullt av både folk och båtar!



I en av båtarna fanns lillebror Pajje med familj, så jag fick chans till det jag gillar bäst med båtlivet: Att bryggsegla en stund! Det är så skönt att sitta i båten och guppa lite lätt i svallvågorna...
Brorsan är på sin årliga båtsemester och gjorde bara ett kort stopp i Smögen för att få en baguette med räksallad av det slaget man bara får just i Smögen! Lika mycket räkröra utanpå som i själva baguetten!

Tack Ellen och Alvar, för en trevlig bryggsegling!

Efter lite koll i några av alla butikerna längs bryggan fick jag syn en korg full med alldeles nykokta havskräftor:


Om jag hade haft kylväska med i bilen, så hade jag nog köpt med några hem! Mums!

Men istället började den långa bilresan söderut. Fast först ett stopp på Smögenbron:



Här går trafiken norrut, mot Sotenkanalen och som för Pajje med familj, mot Fjällbacka! Ser härligt ut! Inte en enda båt som lutar i vinden!!!
Lugn motorgång, hade varit något t.o.m. för mig!

Det får kanske bli en sväng norrut med lilla husbilen nästa vecka?
I morgon ska vi åka upp till Smögen med bil! (Har ju inte åkt så mycket bil nu på tre dagar...) för att Hämta Mats båt. Ja, alla som har lite koll vet ju säkert att jag helst tar landvägen på båda hållen och så är det tänkt. Peter, Mats och Georg ska segla båten som blev kvar i Bohuslän efter ett motorhaveri under semesterseglingen. Själv tar jag bilen tillbaka, men får ändå chansen att nosa lite på underbara Bohuslän!
Gillar det nästan lika mycket som Italien, faktiskt. Men nu var det länge sedan vi var där. Har ju varit på husbilssemester de senaste tre åren, men tidigare!!! Då var det Bohuslän flera år i rad. Och faktiskt var det nästan alltid superbra väder. Badvattnet är nästan lika salt som i Medelhavet också! Kanske skulle ta med baddräkten imorgon i fall att?


Det var läckert! Kanske får bli Spanien nästa år?
Ja, då har vi alltså kommit hem igen. Längtar redan tillbaka ill Italien...
Resan genom Tyskland var inte riktigt lika jobbigt i år, men det kanske berodde på att man visst vad som väntade? Det kändes i alla fall jobbigare och mer avskräckande förra året. Fast jag tror inte att någon av oss blev avskräckta denna gång. Det blev vi ju bevisligen inte förra gången heller, men minnena bleknar ju...

Nu ska vi upp till svåger Mats i skogen och äta paella! Man kan ju inte bara leva på pizza, pasta och mozzarella. Kan väl inte vara fel med en liten spansk touch på semestern?
Vi har lämnat landsbygden och kommit ut på den toscanska västkusten.
Vattnet är om möjligt saltare än på andra kusten! Minst lika varmt, men tyvärr lite grumligt  eftersom det blåser och vågorna drar in en massa skräp. Men här i Massa är vyn från stranden/havet fantastisk! Bergen bakom ser nästan ut som en kuliss!



I morgon far vi vidare norrut, tillbaka till Gardasjön!

Ciao!
Nu har vi varit i Italien sedan en vecka! Och det är underbart! Först Riva de la Garda, en riktig turistfälla, men ack så vackert!


Färden gick vidare mot Punta Sabbione, där båten går mot Venedig...

...och vad är det första man ser när man kommer? Jo, gänget på Sisleybilderna!





Baden i Adriatiska havet smakade mer och vi fortsatte mot Rimini och hamnde i Igea Marina!
Härliga bad, bara 50 meter från ställplatsen!



När vi fått nog av det salta vattnet fortsatte vi in i Toscana. då visste vi inte vad som väntade...42 graders värme i Arezzo! Puh! Men vi överlevde och nu är vi i Florens eller Firenze och temperaturen har glidit ner till runt 30 grader, helt ok.

Hanna och jag var på shoppingtur i stan i eftermiddags och när det var för varmt fick man svalka sig i någon av alla chicka butiker. Vi var på både HM och på Miu Miu...
Visst är Doumen imponerande?

Elza, Peter och jag har varit på Rådhuscafeet och druckit öl!


Ölen var god och glasen väldigt snygga!



Elza lyssnade förundrat när kyrkklockorna ringde!



Huvudet på sned = koncentrerat lyssnande!

I morgon drar vi vidare, med sikte på Riva del Garda i ITALIEN!!!

Återkommer med mer rapporter när det finns internetanslutning att tillgå.

Arrividerci!
Vi har passerat österrikiska gränsen och hittade en trevlig liten stad, Hall in Tirol, utanför Innsbruck.
Som vanligt verkar molnen förfölja oss genom alperna, men solen har trots allt visat sig lite i eftermiddag.
Förra året var det nämligen bara moln över alperna, både på vägen söderut och tillbaka norrut.


På liten stadsvandring genom Hall kunde man se många små gator likande denna:



och vi bor på en camping som har särskilda husbilsplatser, men med tillgång till jättefräscha duschar och toaletter och internet!



Nu ska vi gå en sväng tillbaka in i stan igen!
Nästan tre dagar genom Tyskland! (vilket stort land det är...och större blir det när vi ska hem!) 

Sett längs vägen:
Vad odlar man överallt i Bayern? Ledtråd: används till typisk dryck i området!


Just det: Humle!

Trafiken har varit lugn. Vi har kört genom östra Tyskland och det var först utanför Munchen, som vi hamnade i några köer. Det är ju annars något som kan knäcka vilket semesterhumör som helst...
Alltså, ursäkta om jag avslutade mitt senaste inlägg med en del berömda italienska städer. Meningen var inte att locka hit dem. Jag tänkte åka dit, men...



...man undar ju om man bor i Venedig? När jag öppnde köksfönstret efter störtregnet, var detta vad jag fick se! Gatubrunnarna hade inte en chans! För några år sedan hade jag rusat ner i källaren och förväntat mig en sjö...men det verkar som vi fått bukt med de gamla översvämningsproblemen. För det var MYCKET vatten!



...och mitt i allt elände: en bil som kör mot enkelriktat! Finns det någon gräns för vad som får förekomma egentligen? Fast han hade det nog inte så lätt. Får hoppas han hade bra vindrutetorkare!

...och tänk på alla stockholmare som kommit hit! Vilken olycka, att hamna mitt i en syndaflod (fast det är det kanske ofta under tennisveckan?)

Har i alla fall precis pratat med Hanna i Stockholm (!) och allt är frid och fröjd där. Hon var nöjd med sitt jobb och hinner en liten shoppingtur på stan imorgon innan hon blir skjutsad ut till Bromma! Säga vad man vill om Rules by Mary, men fin service har de i alla fall! Faktiskt en hel del fina kläder också! Får väl ta sig till Åhlens City och beskåda Peter Faragos bilder så småningom!
Då har man nyss varit i Halmstad och hämtat sonen vid bussen när han kom "hem" från Stockholm (Norrtälje), sen ska det bara sovas några timmar tills det är dags igen...
...att skjutsa dottern till Stockholmsflyget! Hon ska plåta för klädmärket "Rules by Mary" imorgon.

Räcker det inte med att massor av stockholmare kommer till Båstad nu när det är tennisvecka? Hela tiden, bara Stockholm, Stockholm...

...fast snart är det Firenze, Roma och Venezia som gäller istället!!! Viva Italia!
Tänk att det vackra vädret bara fortsätter! Underbart!
Det blev grillat i kväll, eftersom det inte lär bli så mycket av den varan när vi är ute med husbilen. Finns det ingen ordnad grillplats, så grillar vi sällan. Engångsgrillar är bara såååå kassa!
Men idag blev det (ingen veggis hemma!) grillade kamben och risotto!



Nya grillen är fantastiskt bra och kocken är inte ett dugg sämre, så risotton blev också perfekt!
Mums!
Idag har vi varit i Åhus! Hanna har jobbat (Cosmopolitan) och Peter och jag har semestrat!
Först åkte vi till en strand på "Äspet", där vi satt och läste i solen! Bada var inte att tänka på. Fullt av gröna läskiga alger!



Sedan blev vi hungriga och då åkte vi in till "centrum" och käkade pizza (världens största!)

Efter en stund orkade vi vidare och då valde vi en ny strand på "Täppet" där jag tog en lliten middagslur och fortsatte min spännande semesterdeckare:



Vad är då Åhus känt för? Jo, spriten! Absolut-fabriken tar upp halva samhället. Och det är ju bekant att spriten värmer. De har en särskild vodka-kamin...


...men idag när det var ca 26 grader varmt var den av förklarliga skäl inte igång.

Timmarna gick och vi hade lite svårt att försöka klara oss med att göra i princip ingenting.
Det blev en glass!



Bara en kula (med tanke på lunchpizzans storlek...)

När klockan var 21.10 kom Cosmoteamet äntligen tillbaka och vi kunde köra hemåt.
Det blev en lång arbetsdag för Hanna (10 timmar!) och en väldigt lång "göra ingenting dag" för oss andra!


Igår gick Hanna Hope-visningen på Berns! Snyggt!
Även om klackarna inte var höga, så blev det blåsor på fötterna efter gårdagen...Ytterligare en visning och en massa promenerande runt i huvudstaden i värmen sätter sina spår.
Se hela videon på www.bonmagazine.com !
Vi väntar på mer, från Whyred...