Så var det bara några timmar kvar på detta året och på det första decenniet på 2000-talet...
Bliv ju lätt lite vemodigt och känslosamt när man tänker tillbaka, men det vimlar ju också av förväntningar på vad som komma ska!

Dagens promenad var underbar! Strålande sol, blå himmel, vindstilla och 8 grader kallt! Härligt! Det var några som badade nere vid kallbadhuset, men de skrek högre än svanarna!
En vecka efter mitt hemska fall nedför källartrappan kände jag mig helt fit for fight igen och det blev en långpromenad som hette duga. Igår gick vi i och för sig en påfrestande runda, bland blöta löv, snö- och isfläckar och branta "stup"...
Men idag blev det en riktig långrunda på ca 7-8 km, men framför allt med en rejäl stigning upp till min favoritutsikt:


Det var ju lite snopet att solen behagade titta fram, just när vi kommit ner nära havsnivån igen...men ändå var det värt mödan!
En storslagen vy, eller hur?
När julen är avklarad var det på annandagen dags för något som jag aldrig tidigare gjort (och förmodligen inte gör igen...)

Mellandagsrea på Väla! För den som inte känner till Väla, kan jag meddela att det är ett ganska stort köpcentrum med ca 100 butiker och en gigantisk parkering.
Butiker na öppnade kl 10.00, men Hanna hade fått ett sms-erbjudande om att SOLO öppnade redan kl.9 och hade 30 % på allt den första timmen.

Vad gör vi då?
Jo, till och med pappa i familjen följer med och ser till att hon får tag på klänningen från Whyred, som hon sneglat på innan jul. Den var ju inte med på rean, men med 30%, var det ändå värt mödan.

Dessutom var ju parkeringen överfull när vi åkte därifrån. När vi kom kunde vi välja och vraka!!!


Själv köpte jag ett bälte på Sisters, till ordinarie pris!

Peter, stackaren, kom hem tomhänt, men på eftermiddagen gjorde jag ändå ett fynd till honom hemma på Invit. Alltså var alla nöjda och glada.
Storebrodern hade varit på Pepes Bodega kvällen före, så han var mest nöjd med att sova kvar där hemma!!!
Nu är det bara timmar kvar till den dagen många längtat länge efter.
Julafton, årets höjdpunkt enligt de flesta barn jag träffat.
Men när går det över? Gör det överhuvudtaget det någonsin? Är det inte så att även många vuxna, utan att våga erkänna det, längtar till denna speciella dag?

Hela den senaste månaden har det ju för de flesta handlat om att förbereda på olika vis. Köpa julklappar, planera maten, fixa med pynt och belysning...you name it!

Nu är vi alltså nära! Det är kanske då det är som allra bäst? Precis som dagarna för en semester. Man har allt kvar, förväntningarna är på topp och visst är det härligt att längta...

Jag har inte skickat mer än ett enda julkort denna jul, så till alla er andra vill jag här ta chansen ett önska en riktigt god jul!
Men god jul menar jag en glad, lycklig, fylld av gemenskap, med några överraskningar och givetvis en hel del goda smaker i form av både mat, dryck och godsaker!

Njut av mina fina islyktor, årets vackraste, som jag tillverkat av 2-liters juicepaket tidigare ni veckan, när kylan hade greppet även om vårt sydliga landskap!

Så, nu är alla julklappar inhandlade, granen är klädd och fortfarande är det vitt på marken. Det var ju en underbar julstämning igår kväll, när snön singlade ner i stora mängder. Varför ska det då alltid börja smälta nästan direkt? Kunde vi inte fått behålla det kalla, vintriga vädret? Nejdå. Precis som vanligt ska vi stappla runt i snösörja...
Fast det ligger ju kvar en del, så alldeles hopplöst är det väl inte ändå. Vem vet? Det kommer kanske mer???
Det har varit lite knapert med inlägg den senaste tiden och det kunde dröjt ännu längre...
Igår hade jag nämligen oturen att falla handlöst nedför källartrappan! Har köpt nya fina inneskor, så jag är "rund under tofflorna" mest hela tiden.

Men det är mindre bra när man ska gå i trappor. Fötterna bara rutschade iväg och jag efter...
Det var nog egentligen värst för Hanna och Fredrik, som såg alltihop! Själv hann jag inte tänka.
Nu har jag ont i hela kroppen, mest på vänster sida, nacken och inte minst i svnaskotan. Men det kunde ju gått mycket värre...

Det positiva är att nu får jag mest ta det lugnt, när alla andra stressar och sliter med alla julbestyr! Peter har just gjort leverpastej och håller på med sillsalladen nu. och jag tittar på!!!
På tisdag kommer nya Cosmopolitan ut och vem är med om inte HH? Plåtad av Kacper som var med på Hannas första resa till Sydafrika för snart två år sedan.
Här är ett litet smakprov på vad som kommer då...







Vi var på bio igår. Tredje och tyvärr sista delen i Stieg Larsson trilogin. Måste säga, att det är sällan man känt sig så hemma i en film som baserats på böcker man läst! Det stämmer nästan jämt! Både med miljöer och personer tycker jag att man lyckats fantastiskt bra!
Den första filmen var väldigt bra, den andra var sådar. Och nu var det alltså dags för tredje och sista och, ja! Den var väldigt bra! Nu är det en tag sedan jag läste dem, men visst kände man igen sig!
De är bara att beklaga att det inte blir fler...
...är säkert trevlig, men jag är ganska nöjd med dagens potatis- och purjolökssoppa!
Och jag ska försöka komma igenom Herta Müllers "Hjärtdjur". Det är väl som det brukar, att man inte förstår sig på nobelprisförfattare...för något knepigare har jag sällan läst.
Nåja, man kanske vänjer sig. Har bara läst en tredjedel, så jag ska inte ge upp ännu.
Förresten har hon ju skrivit mycket mer och förmodligen har jag inte gett mig på det allra bästa.
Hoppas det i alla fall.
Annars kan man ju undra om Gert Fylking visste vad han sa, när han som vanligt utropade "Äntligen!"
...jobbade hårt igår kväll! Vi hade julavslutning på jobbet och då var det leklusten som tog över. När maten äntligen var uppäten (visst var det gott, men alla vet ju hur det är när ett berg av julklappar ligger och väntar...)

Då skulle alla klapparna upp på borden (vi var uppdelade vid tre bord för att kunna genomföra detta spektakel)



Här har vi det berömda lugnet för stormen, men det skulle snart vara ett minne blott...

Tärningen (och så småningom två stycken) gick i raskt tempo laget runt och så fort man fick en 6:a så var det bara att plocka en klapp! En äggklocka var ställd på 15 minuter , men paketerna tog slut innan tiden gått ut. Då var det ännu hetsigare. Det var nämligen fritt fram att sno paket från varandra...



Jaså? Svårt att fokusera? Men det var ju så hetsigt och livat att det inte gick att hålla kameran stilla...



Sedan ringde klockan och det var nog ingen som hörde den i allt oväsen...men lekledare Sofia hade koll och stoppade tärningarna. 

Därefter skulle paketen packas upp och den verkliga kampen tog vid. Det blev en runda till med tärningarna och uppackade julklappar! Alla som fick en sexa fick ta en sak från någon annan!!!

Det var ett jättegulligt lovika-vante-mobil-fodral som bytte ägare flest gånger, men även en trisslott var attraktivt!

Själv kom jag hem med två paket pasta, en anteckningsbok för trädgården och ett par svarta diskhandskar med spets och rosa fjäderdekorationer!

En jättetrevlig kväll! Tack alla goa kolleger!!!
Och jag kan svaret!
Cosmopolitan har en kul tävling på sin hemsida!
Kolla in detta:



http://www.cosmopolitan.se/blog/emma-veronica-johansson/2009/12/08/vinn-rosa-discojulklapp-vald-av-mig

Du kanske också vet svaret?
...har jag köpt en del på Internet! Praktiskt och enkelt! Man slipper lämna huset och kan shoppa i morrontofflor eller okammad eller vara allmänt osocial! Kan faktiskt vara skönt ibland. Om man bara vet vad man ska köpa förstås. Annars kan det ju vara kul att gå runt och kolla i butiker och samla inspiration och få idéer...

Det blir nog lite sånt också framöver, för allt går inte att fixa via datorn. Men just denna helgen har det passat mig perfekt att sitta hemma och shoppa. Lite hostig och småtrött. Då hade man ändå inte orkat med att trängas på något köpcentrum.

Nu laddar vi inför en ny vecka (den nästsista innan jullovet!) och det är full fart direkt! För första gången sedan i våras ska jag till kören i morgonkväll och träna inför julkonserten! Ska faktiskt bli riktigt kul!
Sen är det personal-jul-konferens-fest på tisdag! Det ska definitivt bli kul!!! Julklappslek där djungelns lag gäller...
Igår var det sista träffen för hösten med vår pocketbokcirkel. En alldeles fantastisk kväll, som startade i kyrkan med levnade ljus, dikter, sång, musik och tårar (vi blev så rörda av stunden...ingen som var ledsen).

Vi fortsatte till Graffagården och en utsökt måltid med gott vin till! Och där var det mest skratt!!! Inte så mycket bokprat som vanligt kanske, men trevligt var det ändå! Alltid lika givande kvällar med dessa härliga människor!

Nu ska vi läsa noveller av Alice Munro och nobelpristagare (Herta Mullers Hjärtdjur) tills vi ses igen i januari! Spännande!

(mer info och alla hittills lästa böcker finns på: www.bjarebokhandel.wordpress.com under fliken Läsecirklar!)