Så var det då äntligen dags. Att plocka fram grill, grillkol, grilltång, tändvätska, grillmästare...ja, allt vad man kan behöva för årets grillpremiär! Det är ju trots allt ett speciellt ögonblick och inte vilken söndagsmiddag som helst, eller hur?
Askmoln i källaren i förmiddags (när Peter sotade pelletspannan!) och grillkolsaskmoln i trädgården framåt kvällen, men flygtrafiken kan fortsätta lugnt. Ingen fara!



Det blev en läcker potatissallad med lite annat smått och gott förutom potatis, som blomkål, rödlök och isbergssallad...grillad fläskkarré, lite korv korv och det vegeatiska alernativet bestod av Halloumi och Quornburgare!
Mums!
Idag fyller bloggen minsann 1 år!
Upptäckte det mest av en slump, när jag skulle kolla hur långt våren hade kommit vid denna tiden förra året!
Det måste vi fira!

Trädgårdsmöblerna har kommit ut idag, men det får bli innestittning ikväll, trots det soliga fina vädret.
Annars hade det varit fint att grilla kanske?
Nåja, det är inte långt borta och innelagad mat kan också bli god. Det blir färsbiffar med bacon och potatismos, med ett vegetariskt alternativ utav kikärtsbiffar. Låter väl gott?
Gårdagens middag, med inbakad lax och spenattimbal är visserligen svårslaget, men vi får väl piffa upp oss lite extra och duka fint om det ska bli en jubileumsmiddag!

Skål och grattis!

Europa har mött sin överman: Eyjafjallajökull!

Tänk vad en gammal vulkan kan ställa till med...

Hanna var i Frankfurt tisdag - onsdag och kom hem på natten. Allt frid och fröjd.
Fredrik flög till Design- och möbelmässan i Milano på onsdagsförmiddagen; allt frid och fröjd...

Men nu ska grabben hem på tisdag. Hur går det? Går det att flyga? Tänk om den stackars pojken blir kvar bland alla italienska glassar, får stå ut med att höra det italienska språket ännu länge, den goda maten... Hur ska det gå?

Här hemma har vi mest tampats med ett modem som strejkat mer eller mindre... Först en massa störningar på digital-TV:n, ny box (inspelningsbar vilket var ganska coolt!) sedan nytt modem efter mycket testande och meckande...sedan intenet som krånglade.. och nu: allt fungerar perfekt! Kanske blir  så med vulkanaskan också, den gör att allt kommer att flyta på perfekt? Kanske lite som smörja i maskineriet? 
Vi får i alla fall tro det!

Nu har jag sett dem. I massor! Vitsipporna!
På förmidddagspromenaden blev jag lite småvild av en massa knoppar och ytterst späda blad, men på eftermiddagsrundan, oj, oj, oj! Det bara vimlade av dem i Malen skog!
Visst är det ett av de vackraste vårtecknen?
Ja, även första citronfjärilen och så småningom alla blommande fruktträd, men det är något visst med vitssippor!


Idag plockade jag bara en, resten fick stå kvar för andras njutning, men nästa gång blir det nog en liten bukett med hem, tror jag.
...finns numera även i min dator! Har inte fattat hur häftigt det är tidigare, men nu kan jag njuta av alla gamla favoriter (som jag bara har på vinyl) och en och annan ny goding!
Det var svåger Mats som bjöd in mig och det tackar man ju för! Det gäller bara att fixa till trevliga spellistor, men jag får väl fråga familjens ungdomar om tips om det inte bara ska bli gammal 70-talsmusik...

Nu har Hanna hamnat på sitt första tidningsomslag!



Visst blev hon förvånad! Det syns ju på bilden.
Många andra fina bilder i tidningen (som är schweizisk)...

Nu hoppas vi bara på att någon av mina vänner ute i Europa har möjlighet att få tag på tidningen! Kul att ha i samlingen.

När vi var hos svåger Mats igår och firade hans födelsedag och påskafton kunde vi titta ut genom fönstret...

...och ute i skogen hade han gjort en påskbrasa! Är ju ok, när det är fuktigt i markerna, annars kan det sluta illa med så mycket skog runtom. En trevlig tradition, liksom nässelstuvningen till laxen! Alltid lika gott och vem hade trott att det gick att plocka nässlor redan nu?

Solen har värmt oss på allvar och våren med allt fågelkvitter är verkligen här.
I torsdags var vi ute på premiärtur med cabben! Förvånansvärt varmt och ombonat utan tak!



Idag mötte jag en lång rad cabbar när jag körde genom Båstad, som är lika fullt av bilar och folk som om det var juli! Skillnaden är att alla har jackan på och inga sandaler så långt ögat når.

Fast det finns ju vissa som trotsar den kyliga vårvinden och utnyttjar den istället!



Väldigt praktiskt att man kan ha koll på honom hemifrån fönstet!

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA GLADA BLOGGLÄSARE!