Det var väl ingen som hade trott att vi redan i november skulle bli insnöade och så till den milda grad (hmm, lite olämpligt ordval, kanske) nerkylda som vi faktiskt blivit?
Att det skulle bli en vargavinter har det pratats mycket om, men inte trodde man att den skulle komma före första advent?
Nu blev det så och det är som vanligt en massa folk som gnäller. Förmodligen samma ena som klagade i somras på att det var för varmt...

Men nu är det kallt. Faktiskt lite onödigt kallt om jag får säga vad jag tycker. Och det får jag ju!

Isen har börjat lägga sig i hamnen...



...och snön lyser vit på taken!



Men så länge det inte blåser är jag gansksa nöjd. Just nu visar termometern på -10,6 grader och det är ingen som vill gå ut och hämta ved till brasan.

Hanna kom hem från Berlin idag, visserligen en dag försent eftersom hennes måndagsflyg blev inställt, men hem kom hon!
Det är lugnast när alla är på hemmaplan om vintern slår till på allvar. Så nu släpper vi inte ut henne i världen förrän i april eller så.
Idag kom de första bilderna från Hannas plåtning på Gotland i somras. De syns just nu i franska Glamour och är underbara...



Här var ett litet smakprov och det ska komma mer i december.
Ser vi fram emot!!!
Idag när vi kom tillbaka från höstlovet var detta vad som mötte oss:



Med förhållandevis enkla medel hade våra underbara "mattanter" fixat ett supertjusigt salladsbord. Visst är det inbjudande! I skålarna fanns bl.a. pizzasallad av vitkål, sallad på lättkokta kålrötter, morötter och citron, rödbetor med äpple och i  sista skålen färsk blomkål. Rena restaurangbordet, eller hur?

Det är skillnad mot hur skolmaten severades på "min tid"...
Vi har varit i vår huvudstad några dagar och det har varit supertrevligt. Sen kan man inte vara ärlig om man inte säger att det var "skönt" att komma hem igen...och det är väl tur det? Mycket folk och trängsel är kul en liten stund, men i längden är det nog lugnare på vischan;)

Hur som helst så åkte vi till Hammarbyhöjden i söndags och kunde parkera husbilen på gatan utanför Fredriks lägenhet.

På måndagen åkte vi till Peters "ende vän" som flyttat sedan vi sågs senast. Där träffade vi världens sötaste hund; Denys. (Portugisisk vattenhund är min nya favoritras!) Vi var så betagna av hunden så ingen tänkte på att fotografera...

Det blev lite shopping, Vasamuseet, promenader och god mat innan det var dags att glida söderut igen.