Nu har du chansen att vinna en resa till London eller Paris!
Gå bara in på: http://www.sas.se/sv/resmal/flyg-till-Paris
så ska du se att det ordnar sig.

Själv skulle jag gärna vilja åka till Paris fram för allt därför att jag aldrig varit där.
Det är dessutom så att jag flera gånger drömt en "mardröm" om att jag rest till Paris, men det var på den tiden då inte var man hade en digitalkamera i sin telefon i fickan. I drömmen gick det inte att köpa film någonstans, så det var ingen som trodde mig när jag kom hem!!! Det var förfärligt hemskt!

Alltså behöver jag komma dit för att komma över denna hemska "upplevelse"...

                         
...och för att kunna ta en bild ungefär som denna!

Nu med en veckas distans är de kanske läge att avlägga en lite mer utförlig rapport från vår Romresa?
Allt var ju lite osäkert innan vi visste hur mitt knä skulle reagera, med tack och lov för VOLTAREN! Vilken dundermedicin! Jag var t.o.m. piggare i båda knäna än vanligt, trots att jag en vecka tidigare inte kunde gå alls! Fantastiskt!
Väl framme var det lite krångel...
Varmt, var det och vi gick lite fel...med när vi hittade till Montecarlo hotel hade det varit en vatten läcka just i VÅRT rum! Va?
Men killen i receptionen tog tag i min resväska och visade oss ersättningehotellet ett kvarter bort. Blev ganska bra, för det var faktiskt något  tjusigare än vårt ordinarie märkte vi så småningom!

Sängen var gigantisk och kuddarna lagom mjuka!

Nåja, väl installerade här hade vi inte så mycket krafter kvar utan det fick bli en liten krog i kvarteret intill, där vi åt årets första pasta på äkta italienska!

                         

                         

På fredagen var det dags att bege sig ut på upptäcktsfärd och vi startade med Spanska trappan (känns lite skumt, när man just kommit till Italien..)


Det var mest nedförsbacke och när vi kom fram var utsikten fin utöver stan:

 

Sedan var det bara att traska ner...Nåja, bara och bara...lite tufft var det allt med knäskydd och allt!



Det blev fönstershopping på Via Gondotti, tjusigaste butikerna är samlade där (Gucci, Valentino, Prada, Louis Vuitton osv...) Men alla husen är inte lika eleganta som innehållet i butikerna...men charmigt värre!



Framemot lunch var det dags att fortsätta till nästa stora sevärdhet och det var fler än vi som hittat dit...



Fontana di Trevi, ett måste för alla Romturister och visst var det tjusigt. Faktiskt större än jag hade trott. Samtidigt ligger den lite inträngd mellan hus och smågator trots sin pampighet.
Det blev flera besök, för vi kom förbi gång på gång...

På fredagskvällen kom tyvärr regnet när vi var på väg till vår utvalda restaurang.
Men det var helt ok att sitta inomhus. Maten var läcker och betjäningen jättetrevlig!

Jag var ju tvungen att testa Gnocchi "på riktigt". Det var lika gott som när vi lagade det på den italienska matlagningskursen. Här serverades det med musslor och det är ju mums! Peter åt en mör lammgryta och var helnöjd.

Ändå blev det så att han åt upp halva min dessert...

         

..och det är ju inte svårt att förstå!

Lördagen var om möjligt ännu regnigare, så det blev paraply med till Termini och bussen som tog oss till vatikanen. St. Petersplatsen är säkert tjusig, men i det grå vädret var allt just bara grått. Vi ställde in oss i kön...



Eftersom entrén var i klass med säkerhetskontrollen på flyget tog det lite tid att komma in i Påvens rike.
Men det skulle visa sig att vår kö inte var särskilt lång. När vi kom ut igen var det mångdubbelst längre! Tipset är alltså att komma dit tidigt!
Om, det var värt mödan? Ja, absolut! Jag får ståpäls bara jag tänker på känslan när vi steg in i Peterskyrkan!



Det mest oväntade var väl att vi tog oss upp i kupolen. Hiss en bit, men sedan många trappor (ibland väldigt på sned...)



Jobbigt, men absolut värt besväret! Oj, oj, oj! Inget för den som har anlag för svindel att titta ner i kyrkan där uppifrån!

Regnet öste ner när vi kom ut igen och det var bara att fälla upp paraplyerna och börja vandra...

Det blev supergod pizzalunch på en uteservering med infravärme!



Köpte present till hundvakten på vägen hem. Converse-skor, kanske inte så italienskt, men ett säkert kort! Eftersom vi har samma storlek var det ganska ofarligt. Jag kunde tagit dem i värsta fall. (Vilket inte behövdes...)

Så har vi då äntligen återvänt till Italien.
Rom, en fantastisk plats med mycket att se. Men efter ett par dagar blir man faktiskt lite trött på alla statyer, fontäner och kyrkor...
Tro´t eller ej, men mitt knä har blivit mycke bättre! Svullnaden minskar med ca 1 cm per dag och nu går jag nästan obehindrat!!! Nästan, sa jag.
Idag har jag i alla fall börjat plocka ihop lite till packningen och det lär nog bli fullt. Fundrar bara på vilka resväskor det blir. Men förmodligen ska Hanna vara hemma, så här finns lite att välja på.

Voltaren och elastisk binda är väl egentligen det viktigaste, förutom pengar, pass och "piljett". resten får bli som det blir.

Det kändes helt ok att jobba (halva dagen!) idag och morgondagen är relativt kort, så den ska jag väl inte slita ut mig med. Sen är det äntligen dags!!!

Bara ett litet problem kvarstår (förutom askmolnet...)
torsdag
den 13 majRegnskurar / UppehållRegnskurar / Uppehåll
fredag
den 14 majRegnskurar / UppehållRegnskurar / Uppehåll
lördag
den 15 majÅskaÅska
söndag
den 16 majRegnskurar / UppehållRegnskurar / Uppehåll


Hur kul är det med 16 grader och åska?
Men vi får hoppas att de har fel! Sånt händer ju faktiskt och det finns även betydligt trevligare prognoser, så varför skulle denna vara den rätta?
Tänk vad livet kan förändras på ett litet, litet ögonblick...
I onsdags, när jag skulle skjutsa Hanna till tåget (för vidare transport till Kastrup och Paris, med det är en annan historia) fick bilen fullständigt spel!
Den har under en tid varit lite knepig och all elektronik i vänsterdörren har varit ur funktion. (Jättejobbigt när man ska in i ett parkeringshus och inte kan rulla ner rutan.)
Nåja, nu gick det över styr och alla lampor började blinka samtidigt som det började rassla inne i dörren och bilen inte alls ville starta! Klockan var 11 och tåget går 11.23...får man lite panik eller?

Bevisligen gick det lite för fort när jag skulle kasta mig ur bilen för att rusa in och hämta nycklarna till min lilla svarta pärla (Renaulten!)
-Va? Jag har visst ont i knä´t? Hur gick det till?
Rusade hur som hlest vidare och fick fram den lilla svarta bilen, flickan och resväskan på plats och faktiskt i god tid till tåget! Puh!
Så långt, allt väl, men sen...knäskruttet blev bara sämra och sämre. Måste ha vridit av något, typ en liten menisk? när jag hade bråttom ur Volvon...

I fredags kunde jag nästan inte ta ett enda steg och njöt nästan när doktor Ulla tappade ur 90 ml vätska ur knä´t. (fast det var inte sant, för det gjorde skitont när hon stack in nålen, men trycket lättade! Det var skönt!)

Nu har det bättrat sig och jag kan gå, men har ju heller inte gjort alltför många knop på hela helgen. Alla andra har fått slita, medan jag har legat i soffan och dirigerat! Så lite fördelar är det ändå!!!

Men, på torsdag går planet till Rom. Staden som är som gjord för långa promenader.

Min egna privata Facebookdoktor (tack Mia!) har gett mig vissa tips: Ta denna resan som en restaurangtestarresa, 3 x Voltaren per dag, kyl när du hinner och ha kul! Visst är det bra med så kloka doktorer?

Nu får man bara hålla tummarna för att inte det förbaskade askmolnet också ska sätta käppar i hjulen...
...gick det väl inte så bra. Det blåste väldigt mycket, en del saker gick sönder och Peter höll på att sjunka...
Det blev bara en och en halv segling för hans del. Så det är ingen som varit så intresserad av att gå och titta på några resultatlistor.
(Kolla noga på bilden så syns fältet av överlevare som fortfarande sliter i vågorna.)
Nu har i alla fall solen kommit tillbaka och vi har rullat några meter närmare havet och står nu på en fantastiskt fin plats!
Nu har vi ätit en god 1:a majmiddag och njuter av att vara TV-lösa!
Med denna utsikten behövs ingen TV.
Så var det alltså kappseglingssäsong igen. Första riksrankingen går i Stenungsund 1-2 maj och vi kom hit igår. Valborg och vår ska det vara. Men regnet kom när vi parkerat...
Nåja, vi fick mat och gott vin och det hade slutat regna lagom tills vi ätit klart, så vi gick en sväng. Då hamnade vi mitt i Stadens valborgsfirande. En kör sjöng och någon lokal politiker talade till våren. Som sig bör.
När det var dags att tända brasan kom sjöräddningen till hjälp...
Bålet var nämligen placerat på en liten flotte i hamnen!
Eftersom det nyligen hade regnat tog det en stund innan det tog fart. Sjöräddarna hann undan med god marginal och vi kunde gå hem till värmen i husbilen igen.
För att försöka ta hand om tävlingsnerverna...
Återkommer med mer bilder och resultat när seglingarna kommit igång!