Sista gången...

0kommentarer

...för vår fantastiska italienska matkurs. Tråkigt men sant. Och då skulle det frossas i godsaker, som vanligt. Det var underbart gott med crostini och bruchetta att starta med...



...och vi hade lyckan att få nybakat "Medelhavsbröd" som skulle rostas och penslas...



...innan den goda kycklingleverröran breddes på.



Väl avrunna (heter det så?) tomater med basilika! Vackert och läckert.
Vad som är ganska märkligt är att alla är så allvarliga på bilderna. Alla som varit med någon gång på kursen vet att det var inte det normala. Det har flabbats och skrattats mest hela tiden. Men det är kanske koncentrationen som visar sig?

Så här tjusigt blev det i alla fall:


Självklart med ett äkta Chiantivin till!

Men det skulle lagas mer mat. Huvudrätten krävde också stor koncentration...


Men, alla allvarsamma miner. Var kommer de ifrån? Det var ju nästan aldrig så i verkligheten. Nå´t skumt med min kamera kanske? Eller har alla dessa glada människor kanske kameraskräck?
Nåja, viktigast var ju ändå att vi faktiskt har haft riktigt trevligt tillsammans!

Här är Pollon, serverad med Polenta. Receptet? Nja, det var ganska långt och jag orkar nog inte skriva av allt om jag ska vara ärlig, men det handlar om färska örter (rosmarin och  persilja), oliver, sardeller, kapris, vitt vin, citron och givetvis vitlök. Mums!



Dessert? Jo, det blev nygräddade cantuccini som vi doppade i Vino Santo!



Tack allihopa, speciellt till Marina, för en väldigt trevlig och givande kurs!
Nu får vi klara oss på egen hand i utforskandet av det underbara italienska köket! Måste säga att jag längtar till Italien mer än någonsin efter detta! Och vi har ju åtminstone lärt oss att uttala en del matord på rätt sätt. Som gnocchi, chianti och bruschetta! Så fel vi har haft innan!

Recepten kommer säkert att slitas ut i många nordvästskånska kök framöver.
Buon appetito a tutti!

Kommentera

Publiceras ej