Gåsamiddag!

0kommentarer

Igår var det dags för den årliga gåsamiddagen hos farmor och farfar. Varje gång är det likadant. Man äter och det är jättegott, tills man till sist upptäcker att det finns en dessertsked också! Och kaka till kaffet! Är man lite knäpp, som gång på gång äter alldeles för mycket? Och snart är det jul och det frosseriet ska vi ju bara inte prata om...



Efter nötter och whisky, var det sillens tur! Burk med hel ansjovis, farmors löksill, ägg och rökt lax serverades. Redan där känner man en viss mättnad...

Givetvis blev det lite snaps därtill...



...innan det var dags för vegetarianens stora skräck:



Svartsoppa! Det låter läskigt, men är fantastiskt gott! Men egentligen smakar det mer som dessert, med frukt och julkryddor! Sött som attan. De välkokta revbenen smakar verkligen delikat därtill!

Sedan var det dags för huvudattraktionen...



Här det vegetariska alternativet till...



Gåsen! Här är vad som återstod av en drygt 5 kg stor gås! Innan den åkte in i ugnen var den gigantisk, men efter att allt fett runnit av, så var det inte så mycket kvar. Men vi blev mätta så det räckte och blev över!

Sen var det ju bara det där med efterrätten också...



Äppelkakan och...



...vanlijsåsen!

Gissa om vi var mätta efter det...

Kommentera

Publiceras ej