Gammelfarfars hyvelbänk!

0kommentarer

Jag är sååååå trött i armarna! Vi har släpat en gammal hyvelbänk från Peters föräldrars garage ner till vår källare! Och den var stor och tung! Det är Peters farfar som haft den och förmodligen han som tillverkat den också! Kanske närmare 100 år gammal!
Det är häftigt, när man känner historiens vingslag i sitt eget hus!

Egentligen var det för att vi behövde plats till nya bilen i svärföräldrarnas garage, som vi började röja och upptäckte då denna fantastiska pjäs! Men med tanke på hur mina armar känns just nu, så måste jag säga att de gjorde gedigna och rejäla saker i början på 1900-talet... Fy, så tungt det var!

Men visst är det ganska häftigt att ta vara på gamla prylar, som man även kan bruka och ha nytta av! Den är stor (jo, det märktes när vi skulle baxa den ner för källartrappan!) och är nog väldigt praktisk när det ska snickras och meckas!



Än så länge tom och "ren", men det går säkert över. Lite hyvelspån och verktyg hör väl egentligen till för att göra bilden rikitgt levande? Och det lär snart komma! Första projektet där den lär komma till nytta är uppfräschningen av våra garderobsdörrar! Ser fram emot att de ska bli fina!

Kommentera

Publiceras ej