Vilt djurliv i cenrala Båstad...

1kommentarer

Nu har det varit ovanligt mycket djuräventyr mitt i byn!
Förra veckan berättade grannarna att de haft påhälsning, (och då tänker ju alla givetvis på inbrott i fritidshus), men nu var det under friggeboden och av en GRÄVLING! Visste inte att de letade sig mitt in i ett samhälle.

Igår var det dags igen. Då hade vi en FLYGANDE EKORRE i trädgården! Nu var det kanske som det kan låta, men en ekorre var det och "flög" gjorde den allt. Det var pudeln Elza som halva eftermiddagen vaktat ett träd, när en ekorre plötsligt kom springande ner för stammen. Pudeln efter i full fart och den stackars ekorren fortsatte upp i farmors bigaråträd för att söka skydd. Och det var sannerligen i sista sekunden, för hunden var hack i häl. Problemet var nu bara att i bigaråträdet bor familjen Skata. Och det herrskapet vill inte ha ekorrar i närheten av sitt bo, utan jagade undan den numera fullständigt förtvivlade ekorren. Vad skulle han göra? En galen pudel under trädet och två arga skator i nacken. Det fanns inget annat än att ta ett skutt (precis som i sången "hoppa han från tallegren...) och nästa träd ligger ett antal meter bort. Alltså kan man verkligen prata om en flygande ekorre, som äntligen kunde pusta ut efter att ha landat (utan att han stötte sitt lilla ben) i nästa körsbärsträd.
Men Elza fattar ingenting. Pudlar är kloka, men hon visste inte att ekorrar kunde flyga, så hon begriper fortfarande inte var den tog vägen...

1 kommentarer

Charlotte

14 May 2009 10:51

Grattis - du har vunnit deckaren "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman på min blogg charlotte.nu! Maila din adress till mig på [email protected] så kommer vinsten med posten.

Kommentera

Publiceras ej