Dagens: (från Ica.se)
0kommentarer
Köttfärsgryta från mellanöstern
Ingredienser
Portioner: 4
2 auberginer, ca 500 g
1 tsk salt
8-10 potatisar
500 g köttfärs
2 gula lökar
3 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk olja
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk mald kanel
1 tsk koriander
1 dl russin
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Skölj och tärna auberginen. Strö över salt och låt stå ca 10 minuter. Skala potatisen och löken och skär i bitar. Koka potatisen och lök i vatten med salt ca 10 minuter under lock. Bryn köttfärsen i olja och krydda med soja, salt, peppar och gärna mald kanel och koriander. Blanda ner färs och auberginer i grytan och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Blanda i russinen.
Servera grytan med en klick matyoghurt, gärna smaksatt med rivet citronskal, strimlad isbergssallat och bröd.
För alla: Uteslut sojan om du inte tål den och ersätt med samma mängd balsamvinäger.
Tips!
Strö gärna lite hackad färsk koriander över den färdiga grytan.
Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill äta grönt
Fast i vår famlij går det inte att blanda russin i maten, så det blev utan. Och det var gott! Lite moussaka-känsla med både aubergine och kanel!
Kommentera