Dagens: (från Ica.se)

0kommentarer

Köttfärsgryta från mellanöstern

Ingredienser
Portioner: 4

2 auberginer, ca 500 g
1 tsk salt 
8-10 potatisar 
500 g köttfärs
2 gula lökar 
3 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk olja
1 msk soja 
1 tsk salt 
1 krm peppar 
1 tsk mald kanel 
1 tsk koriander 
1 dl russin

Köttfärsgryta från mellanöstern

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Nyckelhålsmärkt

Gör så här
Skölj och tärna auberginen. Strö över salt och låt stå ca 10 minuter. Skala potatisen och löken och skär i bitar. Koka potatisen och lök i vatten med salt ca 10 minuter under lock. Bryn köttfärsen i olja och krydda med soja, salt, peppar och gärna mald kanel och koriander. Blanda ner färs och auberginer i grytan och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Blanda i russinen.
Servera grytan med en klick matyoghurt, gärna smaksatt med rivet citronskal, strimlad isbergssallat och bröd.

För alla: Uteslut sojan om du inte tål den och ersätt med samma mängd balsamvinäger.

Tips!
Strö gärna lite hackad färsk koriander över den färdiga grytan.

Gröna tipset: Byt ut köttfärsen mot quornfärs om du vill äta grönt

Fast i vår famlij går det inte att blanda russin i maten, så det blev utan. Och det var gott! Lite moussaka-känsla med både aubergine och kanel!

Kommentera

Publiceras ej